Ponnyryttaren

Alla inlägg under februari 2012

Av Ellen - 28 februari 2012 07:43

Godmorgon!


Idag ska jag åka slalom med min familj. Det ska bli roligt faktiskt. Amigo får vila idag så kanske jag tar ett dressyrpass i ridhuset imorgon och provar det nya schabraket. Det kommer ett tidsinställt inlägg när jag är borta.


Ha en bra dag!

 

 

 

Av Ellen - 27 februari 2012 17:35

Hej!


Förut var jag och red. Men internet har inte funkat sen jag kom hem så jag har inte kunnat blogga. Men nu funkar det och jag hoppas att det fortsätter att fungera för det krånglar lite.


Jag skrittade ut en liten tur idag eftersom jag hoppade igår. Det var snöstorm ute, men ska man rida så ska man. Vi blev väldigt blöta, det droppade av min hjälm och Amigos man. Han fick massa snö under hovarna för det var kramsnö, fast han har snösulor. Amigo tyckte att det var ganska roligt att vara ute och gå.

När vi kom tillbaka till stallet var vi jätteblöta och jag var jättekall. Fast Amigo var jättevarm så jag värmde händerna på hans mule istället.


Han är verkligen den bästa ponnyn i världen. Han ställer alltid upp, till och med när det är snöstorm.



Här får ni några bilder. Inte så många men kameran gillade inte vädret om jag säger så.


 


       


 



Av Ellen - 27 februari 2012 10:57

Jag har bestämt att jag ska lägga upp ett finn fem fel inlägg varje dag. Idag får den som hittar all felen först gästblogga här! Den översta bilden är originalet.


Lycka till!

 

     

Av Ellen - 27 februari 2012 10:12

 


Formiga Air hoppgjord väger bara 700 gram och är med den vikten förmodligen världens lättaste sadelgjord (med magplatta). Den är gjord i Formiga Airs egna material som är fuktabsorberande, tryckavlastande och inehåller aktivt kol vilket både motverkar bakterier samt bildandet av svamp. Mindre med bakterier minskar risken för infektioner och dålig lukt försvinner. Den ska vara så bra på att andas att man sänker värmen med en hel grad celsius under gjorden. Enligt tillverkaren så ska den också andas och absorbera 300% fukt! Den har dubbla kraftiga stroppas i ett starkt elastiskt material.


Här kan du köpa gjorden för 1885 kr.



 



 
Av Ellen - 26 februari 2012 15:19

På den ena bilden är fem saker borttagna. Gissa vilka det är och skriv det i en kommentar. Den som gissar rätt först får en länk i ett eget inlägg. Den översta bilden är originalet.


Lycka till!


     

Av Ellen - 26 februari 2012 14:46

Hej!


Nu är jag tillbaka från dagens ridpass. Jag hoppade i ridhuset. Det gick jättebra och Amigo tyckte att det var jättekul för han älskar verkligen att hoppa. Han blir så himla taggad och drar iväg mot hindrena. Fast det är roligt att han tycker att det är så kul!


Jag började med att värma upp i trav och jobbade honom lite i form på volten och fyrkantspåret. Sedan gjorde jag samma sak i galopp. Jag började med att hoppa lite lågt som uppvärmning ca. 50 cm. Jag hoppade det några gånger och sen höjed jag till 60, sen till 70, 80 och 90. Amigo är väldigt duktig på att hoppa! 90 cm är ganska högt för en B-ponny. Det gick jättebra med de andra höjderna också. Han sprang förbi 90 cm två gånger för att det gick för fort mot hindret och bogen försvann iväg åt höger och han kunde inte hoppa. Men de andra gångerna hoppade han. Han blev ganska svettig och trött. Sedan travade och skrittade jag av honom i ridhuset och sedan fick han skritta på lång tygel hela vägen hem. När vi kom till stallet fick han godis och jag borstade honom. Sen fick han ett täcke på sig och lunch i hagen. Det tyckte han var gått. Han ska nog skrittas ute imorgon eftersom han jobbade så hårt idag.


Det blev inga bilder för att jag hade ingen som kunde vara med och fota.


Om det blir lite dålig updatering så är det för att vårat internet inte alltid funkar och då går det inte att blogga men jag lovar att jag försöker så gott jag kan!


 

Av Ellen - 25 februari 2012 15:30

Hej!


Idag har jag varit på Hööks i Karlstad. Jag hade tänkt att jag skulle köpa ett schabrak till Amigo. Först så tittade jag på ett rött från Lamicell som kostade 399 kr. Men jag köpte ett brunt och turkost från HV Polo istället för 579 kr. Det var jättesnyggt! Jag köpte ett brunt allroundspö också. Jag provade ett var ridbyxor men de passade inte. Jag är väldigt nöjd med dagens inköp och jag tror att Amigo kommer att passa jättebra i schabraket. Jag ska ha mina bruna benlindor till.


Här får ni en bild på schabraket.


  Tyckte ni att det var snyggt?

 

 

 

Av Ellen - 24 februari 2012 19:29

Hej!


Nu är jag tillbaka från dagens ridpass nr. 2. Jag red lektion på ridskolan och det gick ganska bra. Jag fick rida en häst som heter Goliat. Vi tränade på att gör galoppombyten över bommar. Goliat var jätteduktig på att göra galoppombyten. Vi jobbade hästarna lite på en 20 meters volt också. Jag är väldigt nöjd med dagens ridpass. Goliat var jätteduktig så jag är nöjd med honom också.


   

Presentation


Hej!

Jag heter Ellen och här på min blogg kan ni läsa om mitt liv från hästryggen. Jag rider B-ponnyn Almas Amigo eller Amigo som han kallas till vardags i både hoppning och dressyr.

Följ gärna bloggen via bloglovin så missar ni inget!

Fråga mig

22 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kategorier

Sök i bloggen

Omröstning

Hur ofta läser du bloggen?
 Frera gånger om dagen
 En gång om dagen
 Varannan dag
 En gång i veckan
 En gång i månaden
 Jag råkade bara klicka mig in

Gästboken

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
<<<
Februari 2012 >>>

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards